Арахіс бланшований Фасовка: 1 кг Араахіс — рослина, різновид сімейства — Бобові. Виробник: Китай Насіння містить до 53% жирної олії. До складу олії входять гліцериди арахінової, лігноцеринової, стеаринової, пальмітинової, гіпогейової, олеїнової, лінолевої, лауринової, міристинової, бігенової, ейкозенової та церетинової кислот. Крім олії, у насінні є білки (до 37%), глобуліни (до 17%), арахін і конарахін, глютенини (приблизно 17%), крохмаль (до 21%), цукру (до 7,47%), тритерпеневих сапоніни, амінокислоти, пурини, а також вітаміни B (особливо в шкірці насіння), вітамін E, пантотенова кислота, біотин та ін. До складу оболонки плодів входить глікозид арахідозид, а також лейкоціанідин і лейкодельфінідин. З макухого насіння виділені рідкий алкалоїд арахін, бетаїн і холін. В арахісі, як і в арахісовій олії, у невеликих кількостях міститься ерукова кислота, яка також виявляється в пшениці та мигдалі. У США мелений арахіс заведено змішувати з олією для отримання арахісової пасти. Зазвичай, її або намазують на хліб, або малюють у неї харчові продукти. У медицині жирна арахісова олія застосовується нарівні з мигдальною олією як основа для парентеральних лікарських форм, а насіння арахісу — як замінник насіння солодкого мигдалю під час приготування емульсії.
Користувацькі характеристики | |
---|---|
Вага | 1 кг |
- Ціна: 201 ₴/кг