Молд силіконовий
Розмір: 8,4*8,6 см
Силіконові молди для шоколаду і мастики — спеціальні форми для створення кольорів і фігур, які мають необхідну форму та структуру, призначені для прикрашання кондитерських виробів. Силіконові молди призначені для роботи з мастикою, шоколадом, марципаном, карамеллю та іншими харчовими продуктами, що мають властивість затвердіти. Силіконові молди можуть переносити високі температури до 250 градусів.
Правила використання молда
- Сухий молд перед тим, як заповнити мастикою, обов'язково потрібно посипати крохмалем.
- Повністю рівномірно наповнюємо молд мастикою або іншим харчовим продуктом, який ви використовуєте. Прибираємо зайву мастику.
- Якщо молд складається з двох частин, то необхідно злегка змастити потички половинок водою або спеціальним харчовим клеєм. Складаєтьсямо разом дві половинки молда й обтискаємо.Червоний етап. Поміщаємо наш молд у морозильну камеру та витримуємо 10-20 хв. Якщо змійка великого розміру, то необхідно потримати триваліший час.
Коли матеріал набуде необхідної твердості, акуратно дістаємо нашу фігурку з молда.
Приступати до розфарбовування фігурки можна за кілька годин, після того, як вона досить висохне та затвердіє.
Якщо фігурка має багато дрібних деталей, які складно заповнюються мастикою, можна наповнений молд поставити на кілька секунд у мікрохвильову піч і ще раз обтискати, а потім уже помістити в морозильну камеру.
Для заливання шоколадом форму не потрібно посипати крохмалем. Наповнену рідким шоколадом форму потрібно дуже сильно струсити (приблизно як термометр), щоб звільнити бульбашки повітря. Струсювання, на жаль, не завжди ефективне, тому що шоколад досить густий. Краще взяти розмочате жорстке пензлик і видалити бульбашки з внутрішніх порожнин. Якщо фігурка витягується насилу, можна заморозити її до нижчої температури.
Користувацькі характеристики | |
---|---|
Кількість в наборі | 1 |
- Ціна: 51 ₴